Ted Bergdahl

Förstör inte vårt Olofström!

In Folkpartiet, Främlingsfientlighet on 18 september, 2010 at 18:45

Folkpartisten Erika Nagys personvalskampanj med tydligt främlingsfientliga inslag riskerar att förstöra det Olofström vi har vuxit upp i och är stolta över.  Hennes vilja att samarbeta med Sverigedemokraterna och begränsa möjligheterna för invandrare att komma till Sverige är inte bara ett svek mot dagens flyktingar och invandrare utan också en skymf mot alla de invandrare som har varit med om att bygga upp Olofström.

Olofström hade inte varit mycket om det inte vore för invandringen. De arbetare som kom hit under främst 60- och 70-talen har i hög grad bidragit till att skapa tillväxt och välstånd, både inom fordonsindustrin och i det övriga samhället. Tack vare dem fick vi växa upp i ett välmående och mångkulturellt samhälle.  Det berikade oss som barn och har berikat oss som vuxna. Vi är i första hand Olofströmare, i andra hand serber, kroater, finnar, svenskar eller någon annan nationalitet. Vi umgås över etnicitetsgränserna utan att ens tänka på det. Och så vill vi att det ska förbli.

Men det vill inte Erika Nagy. Hon vill dra isär Olofström och skapa en känsla av ”vi och dom”. Hon är kritisk till invandringen trots att alla erfarenheter och seriösa beräkningar visar att invandring och migration är en tillväxtfaktor för samhället, såväl ekonomiskt som kulturellt. Detta bortser Erika Nagy ifrån när hon går till val på grova förenklingar och brist på respekt. Vi kan inte stillatigande se på när det sker.

Kommunvalet 2010 är inget ödesval för Olofström. Socialdemokraterna kommer att bibehålla makten, förhoppningsvis med Vänsterpartiet som stödparti. Men risken finns att Folkpartiet vinner mark på sin främlingsfientliga politik. Det skedde i valet 2002 och kan mycket väl upprepas om väljarna inte synar Erika Nagys bluff.

Olofström är unikt. Här lever invandrare och svenskar sida vid sida. Vi går i skolan tillsammans, arbetar tillsammans, spelar fotboll och ishockey tillsammans och bildar familj tillsammans. Olofström är ett lyckat integrationsprojekt. Låt inte någon sabotera det, vare sig nu eller i framtiden.

Ted Bergdahl
Elias Isaksson
Jennie Johannesson
Hannu Lahdenperä

Vänsterpartiet i Olofström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: